El programa de facturació, gestió, TPV, comptabilitat i producció definitiu:
Àgil · Intuïtiu · Flexible · Fàcil · Integrat · Personalitzable · Fiable · Segur

El programa de facturació a mida
de l'empresa

Onze anys que avalen l'agilitat, flexibilitat, integració, fiabilitat i personalització de les aplicacions MGest.
Onze anys al vostre servei han fet que les aplicacions MGest s'adaptin a la majoria de sectors.
Onze anys que garanteixen la nostra lluita per la millora i la nostra voluntat d'oferir el millor servei.

Tornar a la pàgina principal
< Enrere

Morositat, com acabar amb ella

Quan el volum de treball d'una empresa creix és més complex fer un seguiment de tots els pagaments, i pot aparèixer la morositat. El problema que genera la morositat en qualsevol negoci és que acaba amb el marge per la presa de decisions. Una reforma al local? Una contractació important? Un projecte que requereix d'un avançament? Per això t’expliquem com acabar amb la xacra de la morositat en el teu negoci.El primer que un negoci ha de fer per controlar la morositat, és ser molt meticulós amb el control dels comptes i factures. El temps dedicat a la tresoreria és un temps que després un sol estalviar-se en altres situacions, com, en aquest cas, amb les factures impagades. Anem per parts:

Controla els teus comptes

Com ja hem dit, el temps dedicat als comptes mai és temps perdut. I la millor manera de controlar-és, a més de contractar a un bon comptable, comptar amb un programari que et faciliti tots els comptes, com un programari ERP.

Ja vam parlar dels avantatges d'un programari ERP sobre un de comptabilitat convencional, però cal sumar el coneixement extra que aporta sobre un client. Si veiem que un client morós requereix a més d'una inversió inicial potent en els serveis que se li ofereixen, podrem decidir millor els següents passos.

Mantingues el contacte amb els teus clients

La millor manera d'evitar descuits o impagaments és mantenir sempre el contacte amb el client. A més, és la millor manera de gestionar un client, parlar amb ell sovint, ni que sigui per recordar un pagament que està punt de vèncer.

Atent als temps

Malgrat l'existència d'una llei contra la morositat, pocs negocis poden permetre el luxe de denunciar els seus propis clients. Per això és millor que siguis responsable dels temps.

Tingues apuntat sempre els temps donats a cada factura i controla als clients que reincideixin. Potser resultin interessants, però si comporten sempre un temps extra de reclamacions, estan resultant cada vegada menys rendibles. Evita que et resulti car inicialment demanant avenços si el seu servei requereix d'una inversió inicial.

No siguis el banc dels teus clients

Molts pagaments fora de temps estan pensats a propòsit per tenir més liquiditat. En aquests casos el client s'està finançant sense interessos a costa nostra. I això pot comportar despeses i avenços no desitjats, com les recaptacions d'IVA de factures pendents. En molts casos pots reclamar devolucions a Hisenda per evitar-ho, però no és el més desitjable.

Pot ser que s'estiguin ajornant els pagaments per força major. En aquest cas un bon contacte amb el client i una bona relació poden facilitar avançaments del pagament, finançaments o altres mitjans de cobrament.

Una altra forma d'evitar impagaments és investigar al client. Podem contactar amb altres proveïdors per preguntar pels pagaments. De vegades és millor dir no a un possible client que tots els problemes que pot comportar més tard.

Amb MGest podràs tenir a mà totes les dades comptables, estant a un clic de les factures impagades i serveis que ha rebut el client. A més, inclou l'emissió de factures electròniques amb la seva signatura certificada corresponent. Pots provar el programa gratuïtament aquí. Si tens dubtes o necessites d'assessorament truca'ns al 972 46 21 73 o fes servir el nostre formulari de contacte:

Altres entrades que et poden interessar:


 
972 46 21 73
MONCASOFT
Copyright © 2018 Moncasoft S.L. Tots els drets reservats.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'interacció en la web, mesurar i gestionar les visites a la web, així com per poder recordar els usuaris que accedeixen a la mateixa. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús.
Acceptar