El programa de facturació, gestió, TPV, comptabilitat i producció definitiu:
Àgil · Intuïtiu · Flexible · Fàcil · Integrat · Personalitzable · Fiable · Segur

El programa de facturació a mida
de l'empresa

Onze anys que avalen l'agilitat, flexibilitat, integració, fiabilitat i personalització de les aplicacions MGest.
Onze anys al vostre servei han fet que les aplicacions MGest s'adaptin a la majoria de sectors.
Onze anys que garanteixen la nostra lluita per la millora i la nostra voluntat d'oferir el millor servei.

Tornar a la pàgina principal
< Enrere

VPN, Tor, Psiphon, la lluita contra la censura a Internet

A mesura que ha crescut la xarxa més important de l’era digital, Internet, també hem vist com ha augmentat el control sobre la mateixa. Molts països han legislat per censurar o per controlar els drets d’autor. Però com ja és tradició a l’Era Digital, existeixen formes per evitar-ho. Avui parlem de la censura a la xarxa de xarxes.


El primer pas contra la censura a Internat, les VPN

Les xarxes privades virtuals o VPN (Virtual Private Network) són una tecnologia en xarxa que genera extensions segures de les xarxes locals, és a dir, permeten crear xarxes locals sobre altres públiques o no controlades com Internet. Funciona establint connexions virtuals punt a punt a través de connexions dedicades, xifrat o una barreja dels dos mètodes.

El seu principal ús és industrial i comercial, facilitant l’accés remot a les xarxes d’empreses i negocis. Un altre ús és el punt a punt, que facilita l’accés dins d’una organització a una xarxa privada sense dependre de costoses infraestructures pròpies.

I per suposat, està l’ús d’aquests accessos per gaudir de continguts d’altres països o preus més baixos en plataformes digitals de videojocs, música i vídeo. I com no pot ser d’altre manera s’utilitza com accés a la xarxa de forma més oberta, connectant-se directament a través d’un altre país que tingui més llibertat d’informació.

Tor, avançant cap a la llibertat a la xarxa

El funcionament de Tor, anomenat així per ser The Onion Router o encaminador de ceba, és més complex. El seu principal objectiu és fer anònim l’ús d'Internet. Degut a la protecció que ofereix de la identitat del seu usuari, s’ha utilitzat molt sovint amb fins polítics, per facilitar l’accés a continguts restringits i també per a comunicar informació confidencial.

Desafortunadament s’han trobat moltes vulnerabilitats en aquest sistema i recentment països com Veneçuela han aconseguit bloquejar una gran part d’aquestes connexions a través del control de les empreses que ofereixen accés a la xarxa.

Simplificant, Psiphon

Psiphon compta amb un funcionament més semblant a una VPN. Aquesta aplicació facilita molt l’accés a sistemes contra limitacions i censura, tot i que no ofereixen l’anonimat absolut de Tor. Una funcionalitat molt útil que te aquest últim programa és la opció de comprimir les dades per utilitzar-ho en xarxes mòbils sense sacrificar els plans de dades disponibles.

Per suposat, hi ha més eines que faciliten la privacitat a la xarxa a través de l’anonimat o de l’accés a la mateixa. Però aquestes són les més habituals. A més d’anar contra la censura y facilitar un ús anònim d’Internet, aquests mètodes també han servit per a la creació i difusió d’una xarxa sense límits, l’anomenat Deep Web o web profund. https://ca.wikipedia.org/wiki/Web_profund

A Moncasoft S.L. estem compromesos amb el nostre servei i amb les dades dels nostres usuaris. Oferim un programari ERP que s’adapta a les teves necessitats i que pots provar gratuïtament en el següent enllaç. Si tens dubtes i vols contactar amb nosaltres truca’ns al 972 462 173 o escriu al nostre formulari.

També et poden interessar: 
972 46 21 73
MONCASOFT
Copyright © 2018 Moncasoft S.L. Tots els drets reservats.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'interacció en la web, mesurar i gestionar les visites a la web, així com per poder recordar els usuaris que accedeixen a la mateixa. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús.
Acceptar